V petek, 19. 5., je v Hiši Evropske unije v Ljubljani potekal sprejem nagrajencev projekta Mednarodni dan strpnosti – dan za strpnost in prijateljstvo, ki ga od leta 2015 organizira Izobraževalni center Eksena. Osnovna izhodišča projekta so Splošna deklaracija človekovih pravic, Konvencija in Deklaracija o otrokovih pravicah in Unescova deklaracija o načelih strpnosti.

Tema letošnjega projekta, pri katerem je sodelovalo več kot 200 vrtcev, osnovnih in srednjih šol iz vse Slovenije,  je bila Lepa beseda lepo mesto najde. Prireditev je potekala v duhu prijateljstva in strpnosti; akademski glasbenik Gregor Bezenšek mlajši je na kitari predstavil svoji avtorski skladbi, skupaj z ženo Nino sta nato zapela še pesem, ki je do solz ganila vse prisotne. Velik pečat na prireditvi je pustilo nekaj nagrajenih učenk, ki je vživeto prebralo svoje pesmi in spise, ki so povabljencem odprle srce in jih povezale v sočutju.

Z navdušenjem sporočamo, da je bil na slavnostno prireditev povabljen tudi učenec 9. b oddelka naše šole, Noa Sekulić, ki je v kategoriji likovnih izdelkov od 7. do 9. razreda zasedel izvrstno 2. mesto. Našemu učencu je nagrado za svoje delo izročila dr. Stanka Preskar, namestnica direktorja Zavoda RS za šolstvo. Za izjemno uvrstitev in prelepo sliko Noi iskreno čestitamo in mu želimo še veliko navdihnjenih avtorskih del.

Koordinatorica projekta: Andreja Vintar

(Visited 91 times, 1 visits today)