Ta Noč branja je bila zlata. Ob prihodu se je vse začelo. Učiteljice so nas razdelile po skupinah in nas odpeljale v razrede, ki so se na naše začudenje spremenili v prostor za spanje. Najprej smo svoje stvari odložili v »spalnicah« in pripravili postelje. Nato smo se zbrali v avli, kjer smo se razdelili v trojice. Izbrali smo knjige iz zbirka Zlata knjiga, saj je bila Noč branja posvečena prav tej zbirki, ki je praznovala 50 let.

V bazi podatkov COBISS+ smo iskali podatke o knjigi, ki smo si jo izbrali, nato pa za isto tudi naredili reklamo.

Sledila je komaj čakana večerja. Za večerjo nam je kuhar Andrej pripravil hot dog, čaj in kompot.

Potem pa smo dobili še presenečenje – bonbone s tatuji. Po večerji smo predstavili podatke o knjigah in reklamo in izglasovali, katera reklama je najboljša. Visoko število glasov so dobile kar tri, ki so nas s predstavitvijo in zapisom prepričale.

Po glasovanju smo se uredili za spanje. Ob 22.00 smo odšli skupaj z učiteljico Tino, ki je bila z nami v naši »spalnici«, brat izbrano knjigo in sladko spat. Zjutraj smo se zbudili ob 7.00 (nekateri prej). Nato smo pospravili »spalnice«, da so zopet postale učilnice, se oblekli, umili in knjižničarka Doroteja nas je že poklicala na zajtrk.

Po zajtrku smo se zopet zbrali v avli, kjer so se nam knjižničarka, učiteljici Metka in Tina zahvalile za sodelovanje, nato pa smo napisali naše mnenje o Noči branja v papirnate knjigice, ki si jih lahko pogledate v avli pred knjižnico.

Ob 9.00 so nas starši že čakali pred šolo, mi pa smo zelo veseli odšli domov.

                                                                 Ela Torkar in Ladeja Rožman

(Visited 156 times, 1 visits today)