Glas o Sloveniji ponesli na Poljsko

Še en navdihujoč dan mobilnosti na Poljskem se je odvijal v duhu izmenjave kulture in praktičnega pouka.

Naši učenci so zablesteli s predstavitvijo dejstev in lepot Slovenije, kasneje pa so z zanimivim kvizom preverili znanje svojih poljskih prijateljev, ki so z njim opravili z odliko. Tako kot se spodobi, so tudi poljski učenci predstavili svojo državo, še posebej Zielono Góro. Izmenjava znanja in medsebojno spoštovanje do obeh držav sta resnično pustili vtis in moramo priznati, da so se vsi odrezali zelo dobro.

Posebno zanimiva je bila današnja ura računalništva, pri kateri so učenci s pomočjo posebnega računalniškega programa in 3D tiskalnika izdelali obeske za ključe. Celoten postopek sta nam predstavila poljski učitelj informatike in učenka, ki je prevajala njegova navodila. Ko se učenje sreča s kreativnostjo, postane to res fascinantna izkušnja.

V nadaljevanju smo pri urah tehnike ustvarili vsak svojo ptičjo hišico, k zabavnem ustvarjanju pa je zagotovo pripomogla z orodjem bogato opremljena nova učilnica. Po slastnem kosilu smo se s poljskimi prijatelji družili v klubu »pozitivka«, kar je še dodatno poglobilo naše prijateljstvo.

Popoldne smo zaključili z uspešno opravljeno generalko za jutrišnjo predstavo, kar smo proslavili z okusno večerjo v centru mesta. Odštevanje do nastopa se je začelo.

(Visited 137 times, 1 visits today)