Harmonično doživetje Erasmus+ izmenjave: glasbena uvertura, nova prijateljstva in izkustveno učenje preko eksperimenta

Še en dan naše Erasmus+ avanture je minil odet v veselje, zabavo in kulturno izmenjavo. Vrhunec dneva je bil živahen pevski festival, kjer so naši učenci pritegnili vso pozornost, saj je z njimi pela in plesala cela dvorana. Predstavili so se s pesmijo Hey, baby.

Poleg petja in plesa je bil dan mednarodno obarvan. Učenci iz Nemčije, Poljske in Slovenije so med igranjem socialnih in družabnih iger kovali nova prijateljstva v angleščini in nemščini. Druženje je potekalo ob obilici smeha, pozitivne energije in zabave.

Po tradicionalnem kosilu (jedli smo pieroge – cmoke, polnjene z borovnicami) smo v prijetnem vzdušju poklepetali z direktorico in zaposlenimi centra za izobraževanje učiteljev, v katerem stanujemo. Pogovorili smo se o poljskem in slovenskem izobraževalnem sistemu, kar je bila neprecenljiva priložnost za vse nas. Ugotovili smo, da imamo veliko skupnega.

Popoldne smo raziskali Keplerjev znanstveni center (Centrum Nauki Keplera – Centrum Przyrodnicze) in se skozi eksperimente poglobili v čudesa človeškega telesa, fizike in matematike.

Dan smo sproščeno zaključili ob mehiški večerji. Večer pa je bil zopet poln smeha. V timskem duhu smo se pomerili v živahni igri activityja.

V pozdrav smo pomahali še enemu dnevu učenja, smeha in nepozabnih spominov.

(Visited 132 times, 1 visits today)